16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA descoperit secretul casniciei durabile

A descoperit secretul casniciei durabile

Daniela Gheorghe, sefa Biroului Relatii Publice din cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Dolj, si Dan Mihai Gheorghe, director la o firma craioveana de soft, sunt la cel de-al 13-lea an al casniciei lor. Mândria familiei este insa fetita lor, Cristiana Patricia, nascuta in urma cu zece ani chiar in ziua de Craciun.


Daniela Gheorghe a absolvit Facultatea de Electrotehnica din Craiova. Imediat dupa terminarea studiilor universitare s-a angajat la fabrica de tesaturi TEXIND SA, in departamentul aprovizionare. Femeia isi aminteste cu drag ca in primele luni de serviciu in aceasta unitate l-a cunoscut pe cel care trei ani mai târziu avea sa ii devina sot. „Am lucrat intâi la biroul de aprovizionare, apoi m-au transferat la departamentul de desfacere a marfii. Sotul meu, Dan, jurist de meserie, se ocupa in acea perioada de contractele pe care fabrica le avea de incheiat. Nu pot sa spun ca a fost iubire la prima vedere, aproximativ un an si jumatate am fost foarte buni amici… Ca in orice intreprindere, fiind o fata tânara, necasatorita, apareau din când in când discutii cu tot felul de colegi pusi pe glume. Dan ajunsese atât de apropiat incât imi sarea mereu in aparare si chiar ma sustinea, nu doar profesional“, a povestit Daniela Gheorghe. Femeia recunoaste insa ca ochii albastri ai sotului, alura de sportiv si pe deasupra si faptul ca era un brunet destept au dat-o treptat gata.


„Când m-a cerut in casatorie am simtit ca-mi fuge pamântul de sub picioare!“


Dupa luni de tatonari si o prietenie sincera, Daniela si Dan au decis sa iasa impreuna. In 1993, la trei ani dupa ce s-au cunoscut, au hotarât sa isi uneasca destinele. Nu erau foarte tineri in momentul când au luat hotarârea, de putin timp implinisera amândoi 30 de ani. Nu le-a fost insa usor sa razbata, sa treaca de greutatile pe care inevitabil viata ti le rezerva, insa avându-se unul pe altul, considera ca au reusit. „Când m-a cerut in casatorie am simtit ca-mi fuge pamântul de sub picioare. Mai vorbisem, ne mai facusem planuri de viitor, dar niciodata nu m-a cerut atât de hotarât si emotionant. Mi-aduc aminte ca am spus pe loc da… Nunta ne-am organizat-o singuri. Nu ne-a ajutat nimeni, noi ne-am ocupat de toate amanuntele…Rochia de mireasa mi-am cumparat-o de la o casa de moda cunoscuta din Bucuresti. Eram mândra ca este unicat. Mi-aduc aminte ca in momentul când m-a vazut imbracata in rochia alba a amutit pur si simplu. M-a emotionat atunci pâna la lacrimi! Petrecerea am dat-o la Restaurantul Cina, unde chiar a fost un chef pe cinste la care ne-am distrat doar cu cei mai apropiati oameni: familiile noastre, rudele si câtiva prieteni“, a continuat sa isi aminteasca emotionata Daniela Gheorghe.


Secretul reusitei in casnicie: „sa renunti sa fii egoist!“


Daniela Gheorghe considera ca secretul unei casnicii durabile si reusite este respectul reciproc dintre parteneri si increderea 100% in cel care a jurat sa iti fie aproape la bine si la rau: „Pentru a trece usor peste micile discutii care inevitabil apar intr-o casnicie trebuie sa iti masori permanent cuvintele, sa lasi problemele de serviciu la usa locuintei tale si, foarte important, sa renunti sa fii egoist. Celalalt trebuie sa devina primordial pentru tine, sa stii sa fii fericit prin prisma fericirii celui de lânga tine…“. Dupa aproximativ doi ani de casnicie a aparut si copilul. Daniela povesteste ca, in ajunul Craciunului din 1994, au apucat-o durerile nasterii. Dupa aproximativ 24 de ore de dureri a aparut pe lume si copila lor, Cristiana Patricia. In tot timpul sarcinii, sotii Gheorghe au fost convinsi ca vor avea baietel. Ei povestesc ca vorbeau cu acesta inca de când se afla in burtica, spunându-i „micul fotbalist“. „Desi am intârziat si cu nasterea aproximativ doua saptamâni si se spune ca atunci când e baietel se intâmpla asa ceva, a fost totusi fata. Surprinzator, desi eram convinsi ca vom avea un baiat ne-a fost foarte greu sa alegem un nume. Pentru fetita am ales numele din prima Patricia, iar apoi, fiind nascuta in ziua de Craciun, i-am spus si Cristiana. Desi nu a fost asa cum si-au dorit parintii un „mic fotbalist“, fetita lor este o mare tenismana. Au dat-o de la vârsta de patru ani la tenis, iar acum, la aproape 11 ani, este pe locul 38 in Federatia Nationala de Tenis. Tot timpul liber, sefa Biroului de Relatii Publice din cadrul CAS Dolj si-l dedica Patriciei. A insotit-o pe copila in toate cantonamentele pe care le-a avut, a mers cu ea aproape in toate orasele importante ale tarii.


In timpul casniciei, Daniela a urmat a doua facultate


Dorindu-si foarte mult sa urmeze inca o facultate, Dan Gheorghe a incurajat-o pe sotie, de curând aceasta terminând si Facultatea de Comunicare si Relatii Publice „David Ogilvy“, din Bucuresti.


Cei doi soti sunt tristi doar ca fiind extrem de ocupati isi petrec foarte putin timp impreuna. Insa este o regula, sfârsitul saptamânii le apartine, ies la gratare si obligatoriu sa se plimbe. Vorbesc zilnic la telefon minute in sir, iar fiecare decizie o iau doar tinând cont de parerea celuilalt. „ Maturitatea este esentiala in momentul in care decizi sa te casatoresti. Având deja 30 de ani, fiecare din noi eram destul de <<copti>> incât sa ne sustinem cu mai multa usurinta, fara ipocrizie si egoism. Suntem si acum foarte buni prieteni, iar când cel de aproape iti este drag si sprijin moral, este imposibil ca iubirea sa nu reziste!“, a mai spus Daniela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU